Mokkapalat

Kukapa ei pitäisi mokkapaloista? Mokkapalat sopivat niin arkeen kuin juhlaan ja pienellä lisällä saat taiottua niistä oikein salonkikelpoisia. Valmista mokkapalat normaaliin tapaan, leikkaa pieniksi neliöiksi ja koristele tuoreilla yrteillä. Minttu ja Sitruunamelissa ovat erinomaisia makean leivonnan yrttejä. Voit halutessasi lisätä koristeeksi myös tuoreita marjoja.

 
Mokkapalat
20
60

Ainekset

4
kananmunaa
3 dl
sokeria
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta, tummaa
100 g
sulatettua voita
1 1/2 dl
maitoa
Pinnalle:
300 g
tomusokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta, tummaa
3-4 rkl
vahvaa kahvijuomaa
50 g
sulatettua voita
Koristeluun:
Vihreä Keijun sitruunamelissaa tai minttua
200 g
tuoreita marjoja (vadelmia, mustikoita tai mansikoita)

Ohje

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi ja maito.

Kääntele taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute.

Laita tomusokeri kulhoon ja mittaa joukkoon sokeroimaton kahvijuoma ja sulatettu voi.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä vielä lämpimän mokkapalapohjan päälle kauttaaltaan.

Leikkaa pieniksi annospaloiksi.

Koristele jäähtyneenä sitruunamelissalla tai mintulla ja tuoreilla marjoilla.

Reseptin tuotteet