Mokka-mallaskääretorttu
Maltaisen mokkakääretorttu reseptin on kehittänyt Liisa Westerberg yhteistyössä Laihian Maltaan kanssa.

Ainekset
Ohje
Kuumenna uuni 200 C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokerit paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, maltaat, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon samalla kevyesti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia.
Levitä puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa paistettu pohja sokerin päälle. Poista nyt ylempi leivinpaperi ja kääri pohja alemman paperin kanssa rullalle jäähtymään.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Liuota kahvi kuumaan veteen ja vatkaa täytteeseen yhdessä kotikaljauutteen kanssa.
Rullaa pohja auki ja levitä päälle täyte. Sirottele päälle kaakaojauhe ja rullaa tiukaksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa hetki ennen koristelua.
Viimeistele kääretorttu vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.