Minttu-fetapiirakka

Minttu-fetapiirakka valmistuu nopeasti käyttämällä valmista piirakkataikinaa. Minttu on yrttinä raikas ja monikäyttöinen yrtti, joka maustaa niin lämpimät kuin makeatkin ruoat ja jälkiruoat. Yksinkertaisista raaka-aineista loihdit herkulliset pikkupurtavat käyttämällä yrttejä, sillä ne tuovat raaka-aineiden parhaat ominaisuudet esiin.

Minttu-fetapiirakka
8
1 tunti

Ainekset

1
valmis piirakkataikina, suolaiseen leivontaan
1/2-1 ruukku
Vihreä Keiju minttua
200 g
fetajuustoa
1/2
punainen paprika
2-4 kpl
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
2 dl
kermaa
3
kananmunaa
mustapippuria myllystä
1/2 tl
suolaa
1-2 dl
mozzarellajuustoraastetta

Ohje

Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Painele sulanut piirakkataikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista piirakkapohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia. Tiputa sitten uunin lämpötila 200 asteeseen.
Leikkaa esipaistetun pohjan päälle reilusti tuoretta minttua.
Murusta päälle fetajuustoa.
Paloittele paprika ja ripottele pinnalle aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.
Mittaa kerma kulhoon.
Riko joukkoon kananmunat ja rouhi sekaan mustapippuria myllystä. Lisää suola.
Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tarjoa mielellään lämpimänä.

Reseptin tuotteet

Kokeile myös näitä