Metsästäjänleipä tummalla herkkusienikastikkeella


Metsästäjän leipä on lämpimien leipien klassikko. Itsetehty jauhelihapihvi ja tumma herkkusienikastike kootaan rapealle paahdetulle maalaisleivälle ja lämmin herkkuleipä on valmis!

Metsästäjänleipä tummalla herkkusienikastikkeella
4
45 min
4 suurta siivua maalaisleipää
Herkkusienikastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
200 g Champ herkkusieniä
2 tl suolaa
3 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
Jauhelihapihvi:
1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl hienoa merisuolaa
1 tl mustapippuria
Vihreäkeiju timjamia

Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Viipaloi herkkusienet ja lisää joukkoon. Mausta suolalla. Lisää joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää lihaliemi, punaviinietikka ja sokeri. Keitä kastiketta kokoon hetki ja suurusta maissitärkkelyksellä. Tarkista maku ja lisää kastikkeeseen lopuksi reilusti hienonnettua lehtipersiljaa.

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Sekoita jauheliha ja sipuli sekä muut jauhelihapihvien ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile taikinasta isoja lihapullia ja painele ne pihveiksi. Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen ja mausta pinta suolalla ja pippurilla.

Paahda maalaisleivät kuumalla pannulla rapeaksi. Kokoa metsästäjän leivät lisäämällä jauhelihapihvit paahdetuille leiville ja pinnalle tummaa herkkusienikastiketta.