Metsästäjänleipä tummalla herkkusienikastikkeella
Metsästäjän leipä on lämpimien leipien klassikko. Itsetehty jauhelihapihvi ja tumma herkkusienikastike kootaan rapealle paahdetulle maalaisleivälle ja lämmin herkkuleipä on valmis!

Ainekset
Ohje
Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Viipaloi herkkusienet ja lisää joukkoon. Mausta suolalla. Lisää joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää lihaliemi, punaviinietikka ja sokeri. Keitä kastiketta kokoon hetki ja suurusta maissitärkkelyksellä. Tarkista maku ja lisää kastikkeeseen lopuksi reilusti hienonnettua lehtipersiljaa.
Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Sekoita jauheliha ja sipuli sekä muut jauhelihapihvien ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile taikinasta isoja lihapullia ja painele ne pihveiksi. Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen ja mausta pinta suolalla ja pippurilla.
Paahda maalaisleivät kuumalla pannulla rapeaksi. Kokoa metsästäjän leivät lisäämällä jauhelihapihvit paahdetuille leiville ja pinnalle tummaa herkkusienikastiketta.