Mehevä puolukka-kinuskikakku

Yhteistyö:

Tämän herkullisen reseptin Tuoppi Maustekakku jauhoseoksesta on kehittänyt Makeaa -leivontablogin Liisa Westerberg.

Mehevä puolukka-kinuskikakku
15
yli 60 min

Ainekset

Pohja
3 rkl
Tuoppi Mämmi- ja leipämallas 1 kg
2 rkl
voita
2 pss
Tuoppi Mehevä Maustekakku jauhoseos 450 g
5 dl
vettä
2 dl
rypsiöljyä
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
100 g
puolukoita
½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
kinuskikreemiä tai paksua kinuskikastiketta
Koristelu
2 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
puolukoita
toffeemakeisia
kakkupohjaa paloina

Ohje

Pohja

Kuumenna uuni 175 C:seen. Voitele noin 22 cm:n irtopohjavuoka ja jauhota se maltailla.

Kaada kakkujauhoseokset kulhoon. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 55–60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä pohja ja tasoita pinta leikkaamalla. Säästä kansi koristeluun ja halkaise pohja kolmeen osaan.

Täyte

Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan.

Soseuta puolukat yhdessä sokerin kanssa ja sekoita sose toiseen osaan täytettä. Sekoita toiseen osaan kinuski.

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle paksun reunakalvon tai irtopohjavuoan reunuksen sisään. Kaada päälle kinuskitäyte ja seuraava pohja. Lisää puolukkatäyte ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristelu

Leikkaa sivuun ottamastasi kannesta paloja koristelua varten. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun päälle. Viimeistele kakku puolukoilla, toffeella ja kakkupaloilla.

Kokeile myös näitä