Mehevä maustekakku ja Suolakinuskikuorrute

Tuoppi Mehevä Maustekakku jauhoseoksesta syntyy maukas maustekakku helposti ja nopeasti. Tässä reseptissä myös ohje suolakinuskikuorrutteen tekoon.

Mehevä maustekakku ja Suolakinuskikuorrute
8
1h

Ainekset

Mehevä maustekakku (1 kakku)
1½ ps
Tuoppi Maustekakku jauhoseosta
1½ dl
oliivi- tai rypsiöljyä
3¾ dl
vettä
Suolakinuskikuorrute maustekakulle (1 kakku)
75 g
voita
1½ dl
fariinisokeria
¾ dl
kermaa
3 dl
tomusokeria
1½ tl
sormisuolaa

Ohje

Mehevä maustekakku (1 kakku)

vuoka 2 l tai halkaisija 24 cm

Lisää jauhoseokseen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 °C:ssa n. 45 min, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa valmis kakku jäähtymään.

 

Suolakinuskikuorrute maustekakulle (1 kakku)

Sulata voi ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kerma. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla. Jäähdytä kuorrutetta huoneenlämmössä noin viisi minuuttia välillä sekoittaen. Valuta kuorrute kakun päälle ja lisää kuorrutteen pinnalle muutama kide sormisuolaa ja esimerkiksi manteli- ja pähkinärouhetta.

Kokeile myös näitä