Maukas kulho kauralla -Venner
Kotimainen kaura sopii erinomaisesti salaattikulhojen pohjaksi. Parsakaali ja jääsalaatti tuovat ihanaa rouskuvuutta salaattiin ja tuore ruohosipuli antaa sipulin aromin.
4
1 h
Ainekset
3 dl
ruokakauraa
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 kpl
parsakaali
1 prk
kikherneitä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
omenaa
1 kpl
Vihreäkeiju jääsalaattia
1 prk
vihreitä oliveja
100 g
cashewpähkinä
0,5 tl
suolaa
Kastike:
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2
sitruuna
1/4 ruukkua
Vihreäkeiju ruohosipulia
Ohje
- Aloita keittämällä Ruokakaura. Lisää se kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa, ja keitä noin 10 minuuttia. HUOM! Ota noin 1/3 valmiista ruokakaurasta sivuun seuraavan päivän reseptiä varten!
- Huuhtele ja pilko parsakaali varsineen. Lisää parsakaalin palat toiseen kattilaan, lisää ripaus suolaa ja keitä, kunnes parsakaali pehmenee hieman (noin 5 minuuttia), valuta neste pois.
- Avaa kikhernepurkki ja huuhtele kikherneet vedellä.
- Kuori porkkanat ja huuhtele omena ja salaatti. Kuutio tai raasta porkkana ja pilko omena ja salaatti. Sekoita keitettyyn ruokakauraan. Lisää oliivit sekä pähkinät ja sekoita.
- Tee lopuksi kastike sekoittamalla sitruuna ja oliiviöljy keskenään. Hienonna ruohosipuli ja lisää se joukkoon. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoile se erikseen.