Mämmikahvikakku
Herkkuttele pääsiäisenä hauskalla raitaisella mämmikahvikakulla.
reseptiyhteistyö: valio
Ainekset
Ohje
Voitele ja korppujauhota leipä- tai torvivuoka, tilavuus väh. 1,5 l.
Raita
Sekoita rahka ja mämmi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja painele pikakahvijauhe lusikan pesällä siivilää vasten, jotta se hienontuu.
Taikina
Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon rahka ja mämmi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää jauhoseos ja voisula muutamassa erässä joukkoon.
Kaada 2/3 taikinasta vuokaan. Lusikoi koko vuoan pituudelta keskelle raitatäyte. Painele sitä pikkulusikalla taikinan sisään, jolloin kakkuun muodostuu raitoja. Peitä raita lopulla taikinalla, tasoita.
Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa 55 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä peitettynä seuraavaan päivään.
Koristeluvinkki
Siivilöi kakulle ensin 1 tl tomusokeria, sitten ½ tl pikakahvijauhetta lusikan pesällä siivilää vasten painellen.
Alkuperäisen reseptin löydät täältä