Mämmijäädyke

Mämmijäädyke on todella nopea ja helppo pääsiäisen jälkiruoka, jonka rakenne ei kalpene kaupan jäätelöille. Valmista jäädyke etukäteen pakastimeen ja ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

– Anna , Valio Koekeittiö

Mämmijäädyke
8
5 h

Ainekset

1/2 rasiaa (á 700 g)
Kymppi-mämmiä
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiini
2
munaa
2 rkl
sokeria
2 dl
Valio kuohukermaa

Ohje

Laita mämmi ja rahka kulhoon. Erottele joukkoon keltuaiset, laita valkuaiset toiseen kulhoon.

Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana.

Vaahdota kerma. Lopuksi vatkaa sekaisin mämmi-rahka-keltuaisseos. Yhdistä vaahdot siihen kevyesti nostellen.

Kaada jäädykemassa kelmulla vuorattuun tai voideltuun jäädyke-/kakkuvuokaan (tilavuus n. 1,5 l). Pakasta vähintään 4h, mieluiten yön yli.

Ota jäädyke huoneenlämpöön 15 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. suklaamunilla.

 

Alkuperäisen reseptin löydät täältä!

Reseptin tuotteet

Kokeile myös näitä