Maltaiset yön yli sämpylät


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Satakunta

Maltaisten sämpylöiden taikinan maku tekeytyy yön aikana jääkaapissa. Helpot sämpylät valmistuvat aamulla nopeasti lusikoimalla taikinanokareita pellille. Lisää leipien pinnalle maltaita tai siemeniä ja nauti leivät lämpiminä.

laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton

Maltaiset yön yli sämpylät
14
1 h + tekeytyminen yön yli
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
4 dl kylmää vettä
½ dl Tuoppi Kaljamaltaita, siemeniä tai pähkinärouhetta

Sekoita jauhot, hiutaleet, maltaat, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

Ota taikinakulho aamulla jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lusikoi taikina kahden lusikan avulla 12–16 nokareeksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele sämpylöiden pinnalle halutessasi mämmi- ja leipämaltaita tai siemeniä. Anna kohota uunin kuumenemisen ajan.

Paista sämpylät uunin keskitasolla 15–20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

 

0