Maltaiset yön yli sämpylät (ammattilaiset)


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Satakunta

Maltaisten sämpylöiden taikinan maku tekeytyy yön aikana jääkaapissa. Helpot sämpylät valmistuvat nopeasti lusikoimalla taikinanokareita pellille. Lisää leipien pinnalle maltaita tai siemeniä ja tarjoa leivät lämpiminä.

laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton

Maltaiset yön yli sämpylät (ammattilaiset)
146
1 h + tekeytyminen yön yli
2,600 kg vehnäjauhoja
0,400 kg kaurahiutaleita
0,600 kg Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
0,111 kg kuivahiivaa (10pss)
0,063 kg suolaa
0,450 kg rypsiöljyä
4,000 kg kylmää vettä
0,300 kg Tuoppi Kaljamaltaita, siemeniä tai pähkinärouhetta

Sekoita jauhot, hiutaleet, maltaat, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

Ota taikinakulho aamulla jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lusikoi taikina kahden lusikan avulla nokareeksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele sämpylöiden pinnalle halutessasi mämmi- ja leipämaltaita tai siemeniä. Anna kohota uunin kuumenemisen ajan. Paista sämpylät uunin keskitasolla 15–20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

0