Maltaiset yön yli sämpylät (ammattilaiset)
Perinteisiä reseptejä maakunnista: Satakunta
Maltaisten sämpylöiden taikinan maku tekeytyy yön aikana jääkaapissa. Helpot sämpylät valmistuvat nopeasti lusikoimalla taikinanokareita pellille. Lisää leipien pinnalle maltaita tai siemeniä ja tarjoa leivät lämpiminä.
laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton
146
1 h + tekeytyminen yön yli
Ainekset
2,600 kg
vehnäjauhoja
0,400 kg
kaurahiutaleita
0,600 kg
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
0,111 kg
kuivahiivaa (10pss)
0,063 kg
suolaa
0,450 kg
rypsiöljyä
4,000 kg
kylmää vettä
0,300 kg
Tuoppi Kaljamaltaita, siemeniä tai pähkinärouhetta
Ohje
Sekoita jauhot, hiutaleet, maltaat, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää öljy ja kylmä vesi. Sekoita taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
Ota taikinakulho aamulla jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lusikoi taikina kahden lusikan avulla nokareeksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele sämpylöiden pinnalle halutessasi mämmi- ja leipämaltaita tai siemeniä. Anna kohota uunin kuumenemisen ajan. Paista sämpylät uunin keskitasolla 15–20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.