Maltaiset yön yli -sämpylät

Yhteistyö
Helppojen mallassämpylöiden reseptin on kehittänyt Liisa Westerberg yhteistyössä Laihian Maltaan kanssa.
Maltaiset yön yli -sämpylät
15

Ainekset

3 dl
ruisjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
2 dl
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
1 dl
Tuoppi Kaljamaltaita
1 tl
kuivahiivaa
1½ tl
suolaa
3 rkl
siirappia
noin 8-9 dl
vettä
1 dl
kuivattuja karpaloita
1 dl
rusinoita
1 dl
cashew-pähkinöitä

Ohje

 

Mittaa jauhot, maltaat, hiiva ja suolaa suureen kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää siirappi ja 8 dl haaleaa vettä sekä karpalot, rusinat ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat paksun, puuromaisen taikinan. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi.

Seuraavana aamuna kuumenna uuni 225 ?:seen. Nostele taikinasta lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia kasoja. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.