Maltaiset grissinit (ammattilaiset)


Perinteisiä reseptejä maakunnista: satakunta

Satakuntalaiset grissinit maistuvat maltailta ja pinnalle ripotellaan sormisuolaa. Rapeat grissinit ovat herkullisia sellaisenaan naposteltavaksi tai dipattavaksi.

soijaton, pähkinätön

Maltaiset grissinit (ammattilaiset)
100
1,5
0,625 kg vettä
0,065 kg tuorehiivaa tai 0,028 kg kuivahiivaa
0,032 kg suolaa
0,300 kg Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
0,815 kg vehnäjauhoja
0,375 kg voita
PINNALLE
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
sormisuolaa

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Mikäli käytät kuivahiivaa, lisää se jauhojen kanssa ja lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Alusta taikinan joukkoon jauhot ja lopuksi pehmeä voi.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota 15 minuuttia.

Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kymmeneen osaan. Jaa palat edelleen noin 10 osaan. Leivo ne noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi, noin sormen paksuisiksi. Nosta tangot pellille ja anna niiden kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Ripottele halutessasi pinnalle sormisuolaa ja mämmi-leipämaltaita. Paista grissinit 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

0