Maltainen suklaakakku
Ihanan mehevä ja täyteläinen suklaakakku syntyy, kun lisäät taikinaan pussillisen Tuoppi Kotikalja uutetta (35g).
Ainekset
Ohje
Lämmitä hieman kotikaljauutepussia lämpimän veden alla. Näin saat uutteen paremmin pussista ulos. Lisää uute 1,5 dl lämmintä vettä. Sekoita tasaiseksi.
Sulata voi, lisää voin sekaan sokeri sekä osa kotikaljauuteliuoksesta. Jätä ½ dl kostutukseen. Lisää vielä sulatettu suklaa sekä kerma ja kananmunat. Sekoita sekaisin. Lisää leivinjauhe vehnäjauhon joukkoon ja lisää seos taikinaan ja sekoita varovasti sekaisin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 min. Älä paista liikaa, ettei kakku kuivu.
Tarkista kypsyys loppuvaiheessa hammastikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on valmis.
Jäähdytä hetki ja kumoa kakku vuoasta. Anna jäähtyä ja kostuta jäljelle jääneellä mallasuuteseoksella.
Valmista kuorrute. Kiehauta suklaa ja kerma kattilassa niin, että suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi ja annostele kakun päälle.
Anna jähmettyä ja tarjoile.