Maltainen siemennäkkäri
10
1h
Ainekset
½ dl
Tuoppi kaljamaltaita
1,5 dl
kaurahiutaleita
½ dl
seesaminsiemeniä
1 dl
kurpitsansiemeniä
½ dl
pellavansiemeniä
1 dl
Rantasen talkkunajauho
1 tl
suolaa
½ dl
maissijauhoa (ei maissitärkkelystä, vaan maissijauhoa)
3 dl
kiehuvaa vettä
½ dl
rypsiöljyä
Ohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 3 dl kiehuvan kuumaa vettä. Lisää rypsiöljy ja sekoita sekaisin. Levitä taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tasoittaa veteen kastelluilla sormilla taikinan tasaiseksi. Paista molemmat pellit 150 asteessa kiertoilmalla n. 35-40 min tai perinteisessä uunissa 35-40 min/pelti. Ota lämpö pois uunista ja jätä pellit vielä 15 minuutiksi uuniin niin näkkäri kuivuu vielä rapeammaksi.