Maltainen marjapöperö


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Etelä-Pohjanmaa

Maltainen marjapöperö on helposti valmistuva ja terveellinen rukiinen herkku. Pöperöä voit makeuttaa oman maun mukaan ja halutessasi voit pehmentää makua hieman vaahdotetulla kermalla.

laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton, pähkinätön

Maltainen marjapöperö
4
15 min
4 dl puolukoita
1½–2 dl ruisjauhoja
1½–2 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
sokeria tai hunajaa maun mukaan

Survo puolukat soseeksi. Lisää survomisen loppuvaiheessa ruisjauhoja ja mallasta, kunnes saat puuromaisen seoksen. Perinteiseen pöperöön ei laiteta sokeria, mutta voit makeuttaa seoksen halutessasi sokerilla tai hunajalla. Marjapöperön voi tehdä puolukoiden lisäksi myös viinimarjoista, mustikoista tai juolukoista.

Vinkki: Voit pehmentää perinteistä marjapöperöä sekoittamalla siihen kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua.

0