Maltainen marjapöperö (ammattilaiset)

Perinteisiä reseptejä maakunnista: Etelä-Pohjanmaa

Maltainen marjapöperö on helposti valmistuva ja terveellinen rukiinen herkku. Pöperöä voit makeuttaa oman maun mukaan ja halutessasi voit pehmentää makua hieman vaahdotetulla kermalla.

laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton, pähkinätön

Maltainen marjapöperö (ammattilaiset)
20
15min

Ainekset

1,200 kg
puolukoita
0,600 kg
ruisjauhoja
0,600 kg
Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
sokeria

Ohje

Sulata marjat ja laita yleiskoneen kulhoon. Valitse mela tai vispilä yleiskoneesta riippuen ja laita kone pyörimään. Lisää joukkoon ruisjauhoja ja mallasta, kunnes saat puuromaisen seoksen.

Perinteiseen pöperöön ei laiteta sokeria, mutta voit makeuttaa seoksen halutessasi sokerilla. Marjapöperön voi tehdä puolukoiden lisäksi myös viinimarjoista, mustikoista tai juolukoista.

Vinkki: Voit pehmentää perinteistä marjapöperöä sekoittamalla siihen kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua.