Mallastikut


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Etelä-Pohjanmaa

Mallastikut valmistuvat helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Napostele tikkuja sellaisenaan tai dippaa maltailla maustettuun kermaviiliin. Mallastikut sopivat nautittavaksi myös esimerkiksi salaatin tai keiton kera.

laktoositon, maidoton, soijaton, kananmunaton, pähkinätön

 

Mallastikut
30
1,5 h
½ dl Tuoppi Kaljamaltaita
1½–2 dl kiehuvaa vettä
1/3 palaa tuorehiivaa
2–3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Mittaa maltaat kulhon pohjalle ja kaada kiehuva vesi niiden päälle. Anna maltaiden turvota, kunnes neste on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen. Vaivaa öljy sekaan jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Kun taikina on pehmeää, mutta irtoaa käsistä ja kulhon reunoilta, peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

Leivo taikina tangoksi ja leikkaa n. 30–40 osaan. Pyörittele palat sormen paksuisiksi tikuiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla uunin lämpenemisen ajan.

Paista tikkuja 200 asteessa 8–12 minuuttia. Napostele mallastikut sellaisenaan tai dippaa esimerkiksi Mämmi- ja leipämaltailla maustettuun kermaviiliin.

0