Mallaslimppu


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Pohjois-Pohjanmaa

Mallaslimppu saa makeutensa siirapista ja täyteläisen makunsa maltaista. Kiiltävä pinta syntyy voitelusta kananmunalla ennen paistoa.

soijaton, pähkinätön

Mallaslimppu
20
3 h
3 dl vettä
2½ dl Tuoppi Kaljamaltaita
1 pala (50 g) hiivaa
3 dl piimää
1 dl siirappia
2 tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl ruisjauhoja
7 dl hiivaleipäjauhoja
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna voiteluun

Kiehauta vesi ja kaljamaltaat. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja sekoita. Lisää piimä, siirappi, suola ja öljy. Alusta taikina ruis-, hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla.

Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.

Leivo taikinasta kaksi isoa tai kolme pienempää limppua ja anna niiden kohota. Voitele leivät munalla, pistele ja paista uunissa 175 asteessa.

Isompien leipien paistoaika on noin 1 t 15 min. Jos leivot taikinasta kolme pienempää mallaslimppua, niille riittää 50–60 min paistoaika.

1+