Mallaslimppu (ammattilaiset)


Perinteisiä reseptejä maakunnista: POhjois-Pohjanmaa

Mallaslimppu saa makeutensa siirapista ja täyteläisen makunsa maltaista. Kiiltävä pinta syntyy voitelusta kananmunalla ennen paistoa.

soijaton, pähkinätön

Mallaslimppu (ammattilaiset)
60
3,5h
1,200 l vettä
0,600 kg Tuoppi Kaljamaltaita
0,200 kg hiivaa
1,200 kg piimää
0,560 kg siirappia
0,050 kg suolaa
0,180 kg öljyä
0,480 kg ruisjauhoja
1,820 kg hiivaleipäjauhoja
0,260 kg vehnäjauhoja
voiteluun 1 kananmuna

Kiehauta vesi ja kaljamaltaat. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja sekoita. Lisää piimä, siirappi, suola ja öljy. Alusta taikina ruis-, hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla.

Peitä liinalla ja anna kohota noin 40 minuuttia.

Leivo taikinasta 10 limppua ja anna niiden kohota. Voitele leivät munalla, pistele ja paista uunissa 175 asteessa noin 1 t 15 min.

0