Mallasleipäset (ammattilaiset)


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Pohjois-Pohjanmaa

Mallasleipäset maustetaan oman maun mukaan aniksella, kuminalla tai fenkolin siemenillä. Helpot leipäset maistuvat lämpimänä voin kera.

soijaton, kananmunaton, pähkinätön

Mallasleipäset (ammattilaiset)
100
2,5h
1,500 kg vettä
0,375 kg Tuoppi Kaljamaltaita?
0,150 kg Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
1,500 kg piimää tai maustamatonta jogurttia
0,125 kg tuorehiivaa
0,095 kg suolaa
0,015 kg anista, kuminaa tai fenkolinsiemeniä
0,600 kg ruisjauhoja
0,650 kg vehnäjauhoja

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vatkaa sekaan maltaat. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää piimä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, suola ja mauste.

Alusta sekaan ruisjauhot ja vehnäjauhoja niin, että saat pehmeän taikinan. Anna kohota noin 30 minuuttia.

Leivo kohonneesta taikinasta jauhoja apuna käyttäen pieniä leipäsiä pellille leivinpaperin päälle.

Kohota liinan alla noin 15 minuuttia, pistele haarukalla ja paista mallasleipäset uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

0