Mallasässät


Perinteisiä reseptejä maakunnista: Etelä-Pohjanmaa

Rapeat maltaiset kaneliässät ovat herkullista tarjottavaa kahvipöydässä. Mallasässät pyöritellään mallas-kaneli-sokeriseoksessa ennen paistoa.

soijaton, pähkinätön

Mallasässät
40
1 h
125 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
½ tl soodaa
Pinnalle
1 rkl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
1 rkl kanelia tai inkivääriä
2 rkl sokeria

Valmista mallasässät samalla kun leivot pullaa ottamalla 2 dl kohonnutta pullataikinaa mallasässien taikinan joukkoon. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Riko sekaan kananmuna ja jatka vatkaamista hetki. Lisää joukkoon kohonnut pullataikina. (Jos valmistat taikinan yleiskoneessa, saa taikinan helpoimmin sekoitettua yleiskoneen mela- tai K-vatkaimella). Sekoita keskenään jauhot, maltaat sekä sooda ja lisää taikinaan.

Leivo taikinasta sormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangot noin seitsemän senttimetrin pituisiksi paloiksi ja kierittele mallas-kaneli-sokeriseoksessa. Taita tangot ässän muotoon leivinpaperin päälle pellille.

Paista kaneliässät uunissa 200 asteessa vaaleanruskeiksi noin kymmenen minuuttia.

0