Mallas-viikunaleipä


Ihanan mehevä viikunaleipä sopii ihan vain sellaisenaan voin kanssa tai juustojen kaverina.

Mallas-viikunaleipä
10
2 h
1,5 dl Tuoppi Kaljamallasta
3 dl vettä
25 g hiivaa
2,5 dl piimää
1 tl suolaa
3/4 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
1 dl Laihian Makukaura paahdettu vilja
1 dl auringonkukansiemeniä
100 g kuivattuja viikunoita
5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
1 muna (voiteluun)
auringonkukansiemeniä päälle

Kiehauta vesi, lisää se maltaiden päälle kulhoon. Anna seistä n. 15 min.

Lisää hieman lämmitetty piimä sekä murenna joukkoon hiiva. Sekoita. Lisää suola, siirappi, ruisjauho, Makukaura, auringonkukansiemenet sekä pieneksi pilkotut viikunat. Lisää jauhoja ja alusta taikinaa. Lisää loppuvaiheessa voi tai margariini. Anna kohota liinan alla lämpimässä.

Leivo taikinasta kaksi leipää ja kohota. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä.

Paista 200 asteessa n. 50 min.