Mallas-suklaakakku
Yhteistyö
Tämän mehevän suklaakakun reseptin on kehittänyt Makeaa - leivontablogin Liisa Westerberg. Kakun mehevyyden ja maukkauden salaisuus on mämmimaltaat ja kotikalja, jotka korostavat upeasti suklaan makua.

15
yli 60 min
Ainekset
Pohja
200 g
voita
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
Tuoppi Mämmi - ja leipämallasta
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
soodaa
3 dl
sokeria
2 dl
Tuoppi Kotikaljaa
1 ½ dl
maustamatonta jogurttia
2
kananmunaa
1 tl
vanilja-aromia
Kuorrute
250 g
mascarpone-tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vanilja-aromia
Ohje
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita jauhot, maltaat, kaakao, sooda ja sokeri yhteen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista.
Kuorrute
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Levitä kuorrute jäähtyneen ja tarjoilualustalle kumotun kakun päälle.