Mallas-suklaakakku

Yhteistyö

Tämän mehevän suklaakakun reseptin on kehittänyt Makeaa - leivontablogin Liisa Westerberg. Kakun mehevyyden ja maukkauden salaisuus on mämmimaltaat ja kotikalja, jotka korostavat upeasti suklaan makua.

Mallas-suklaakakku
15
yli 60 min

Ainekset

Pohja
200 g
voita
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
Tuoppi Mämmi - ja leipämallasta
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
soodaa
3 dl
sokeria
2 dl
Tuoppi Kotikaljaa
1 ½ dl
maustamatonta jogurttia
2
kananmunaa
1 tl
vanilja-aromia
Kuorrute
250 g
mascarpone-tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vanilja-aromia

Ohje

Pohja

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita jauhot, maltaat, kaakao, sooda ja sokeri yhteen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista.

Kuorrute

Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Levitä kuorrute jäähtyneen ja tarjoilualustalle kumotun kakun päälle.