Mallas-omenahyve ja vaniljakermaa
Mallas maustaa perinteisen omenahyveen. Makunautintoa täydentää vaniljakerma. Mikäli pidät makeasta, voit tarjoilla omenahyveiden kanssa vielä kinuskikastiketta.
4
25 min
Ainekset
4
suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina
0,5 dl
ruokosokeria
50 g
voita
Mallasmuru:
200 g
pehmeää voita
2 dl
ruokosokeria
6 dl
kaurahiutaleita
3 rkl
Tuoppi Kaljamallas
2 tl
kanelia
Vaniljakerma:
2 dl
vispikerma
1 dl
ranskankermaa
3 rkl
tomusokeria
½
vaniljatangon siemenet
Ohje
Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.
Hienonna kaljamaltaita morttelissa. Sekoita mallasmurun kaikki aineet käsin kulhossa.
Voitele annosvuoat hyvin ja ripottele pohjalle hieman mallasmurua niin, että pohja peittyy. Annostele omenat murun päälle. Peitä omenat kerroksella mallasmurua.
Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Mittaa vaniljakerman aineet kulhossa ja vatkaa vaahdoksi.
Tarjoile mallas-omenahyveet vaniljakerman kanssa.