Mallas-lihapullat ja ruskea kastike


Saaristolaisleipä jauhoseos maustaa lihapullat herkullisiksi tuoden kokonaisuuteen mukavan twistin. Tarjoile lihapullat murskatun perunan tai paahdetulla voilla maustetun perunapyreen kera.

Mallas-lihapullat ja ruskea kastike
4
1 tunti
1 sipuli kuutioituna
1 dl Tuoppi Saaristolaisleipä jauhoseos 420g
1 dl vettä
500 g naudan paistijauhelihaa
2 kananmunaa
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
Kastike:
70 g voita
40 g vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
2 dl Tuoppi kotikaljaa
0,5 tl jauhettua mustapippuria
0,5 dl kuohukermaa

Kuullota sipulikuutiot voissa kypsiksi. Sekoita jauhoseos ja vesi, anna turvota 10 minuuttia. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon kananmunat, kuullotetut sipulit ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele lihapullat ja paista voissa kypsiksi.

Kastike:
Sulata voi pannulla ja lisää jauhot. Sekoita jauhot tasaisesti voihin ja anna ruskistua. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin, lisää lihaliemi ja kotikalja koko ajan sekoittaen. Mausta jauhetulla maustepippurilla ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kerma ja anna kastikkeen kypsyä vielä hetki.

Lisää joukkoon lihapullat ja hauduta hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.

Saaristolaisleipäpakkauksesta saat valmistettua seitsemän lihapullataikinaa.