Mallas-lihapullat ja ruskea kastike (ammattilaiset)

Tuoppi Kotikaljasta ja Kymppi ruskeakastiketiivisteestä syntyy helppo soosi lihapullille! Voit korvata kotikaljasta haluamasi osan vedellä, mutta viimeistellä kastike kannattaa lorauksella ruokakermaa. Jos haluat selvitä vielä helpommalla, voit käyttää valmiita lihapullia.

soijaton, sitrushedelmätön, pähkinätön, kalaton

Mallas-lihapullat ja ruskea kastike (ammattilaiset)
17
1h

Ainekset

7 dl
Tuoppi Kotikaljaa
3 dl
vettä
2 dl
ruokakermaa
240 g
Kymppi ruskeakastiketiivistettä
250 g
sipulia kuutioituna
300 g
Menu Saaristolaisleipäjauhetta
5 dl
vettä
2,5 kg
naudan paistijauhelihaa
2,5 kg
suolaa
mustapippuria myllystä
10 kpl
kananmunaa
kananmunaa

Ohje

Kiehauta kotikalja, vesi ja kerma. Lisää Kymppi ruskea kastiketiiviste ja vispaa tasaiseksi. Kiehauta.

Kuullota sipulikuutiot voissa kypsäksi. Sekoita jauhoseos ja vesi, anna turvota 10 minuuttia. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon kananmunat, kuullotetut sipulit ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele lihapullat ja paista voissa kypsiksi tai uunissa 200 asteessa 20-30 min kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Kaada kastike lihapullien päälle ja tarjoile.