Lohivoileipäkakku

Yhteistyö :   Tämän herkullisen juhlapöydän voileipäkakun reseptin on kehittänyt Makeaa -leivontablogin Liisa Westerberg.   
Lohivoileipäkakku
14
yli 60 min

Ainekset

Pohja
1 pkt
Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä jauhoseosta
(tai ½ pss
Tuoppi 1 kg Saaristolaisleipäjauhoseos + pss kuivahiivaa)
Lohitäyte
250 g
savulohta
½
punasipuli
nippu
tilliä
200 g
tilli- tai kylmäsavulohituorejuustoa
3 rkl
kurkkusalaattia
½
sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria
Munatäyte
3
keitettyä kananmunaa
75 g
voita
150 g
raejuustoa
suolaa
Kostutus
3 dl
kasvis- tai kalalientä
Koristeluun
1
keitetty kananmuna
silmusalaattia
tilliä
kylmäsavulohta

Ohje

Valmista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

Leikkaa leivästä ohuelti rapea pinta pois. Jaa leipä kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja kostuta hyvin.

Hienonna lohi, punasipuli ja tilli kulhoon. Lisää tuorejuusto ja kurkkusalaatti ja sekoita hyvin. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Hienonna kananmunat omaan kulhoonsa. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja raejuusto. Mausta suolalla.

Levitä lohitäyte ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja kostuta se hyvin. Levitä päälle munatäyte ja viimeinen pohja. Kostuta pohja vielä kunnolla. Anna kakun vetäytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Lisämakua ja maltaisuutta saat leipään leipomalla sen veden sijasta Tuoppi kotikaljaan.

 

Katso myös kasvisvoileipäkakun resepti.