Lohikuutiot oliiviöljyllä ja leipämuruilla
Saat vaihtelua perinteiselle lohifileelle kun leivität lohikuutiot herkullisella yrtti-leipäseoksella. Jos haluat nopeuttaa annoksen tekoa, voit korvata maalaisleivän korppujauhoilla.

4
30 min
Ainekset
800 g
lohifilee
2
maalaisleipäviipaletta
50 g
raastettua parmesanjuustoa
2 rkl
Vihreäkeiju timjamia hienonnettuna
1 rkl
Vihreäkeiju ruohosipulia hienonnettuna
1
limen raastettu kuori
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
Ohje
Poista lohifileestä nahka ja pilko lohi isoiksi kuutioiksi. Käytä joko kuivunutta leipää tai paahda maalaisleipäviipaleet paahtimessa tai uunissa. Aja leipä, parmesanjuusto, timjami, ruohosipuli, limen kuori, suola ja mustapippuri kutterissa tai hienonna veitsellä seokseksi. Pyöritä lohikuutiot öljyssä ja kuivassa seoksessa. Kypsennä leivinpaperin päällä uunipellillä 200–asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.