Lohi-katkarapu skagen -kakku


Lohi-katkarapu skagen -kakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Nyt pohjana herkullinen Tuoppi saaristolaisleipä, jonka voi leipoa myös pyöreään vuokaan.

Lohi-katkarapu skagen -kakku
12
2,5h
1 pkt Tuoppi Saaristolaisleipä 420 g (valmis jauhoseos)
1/4 dl kasvislientä kostutukseen
1 pieni punasipuli
kourallinen tilliä
2 vartta kevätsipulia (toinen täytteeseen ja toinen koristeeksi päälle)
2 dl majoneesia
200 g ranskankermaa (creme fraiche)
350 g katkarapuja (250 g väliin, n. 100 g kakun päälle)
1/2 tl suolaa
1 tl Dijon-sinappia
2 liivatelehteä
1 sitruuna
150 g kylmäsavulohta
mustapippuria myllystä

Valmista taikina Tuoppi saaristolaisleipäseoksen pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele irtopohjavuoka ja lisää taikina kohoamaan vuokaan ja paista n. 50 min 175 asteessa. Anna jäähtyä. Halkaise kakku jäähtyneenä ja kostuta molemmat puolet tilkalla kasvislientä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata katkaravut ja purista ylimääräinen neste pois. Ota sivuun osa katkaravuista koristelua varten (n. 100 g). Lisää katkarapujen joukkoon majoneesi, ranskankerma, pilkottu punasipuli, hienonnettu tilli sekä yksi varsi kevätsipulia leikattuna. Lisää suola, mustapippuri ja sinappi. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa sitruuna lohkoiksi kakun päälle. Purista 1 rkl sitruunanmehua lasiin ja kuumenna mikroaaltouunissa aivan kuumaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää sitruunamehun joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää seos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen hyytyä hetki niin se ei valu kakun välistä pois. Lisää sitten puolet täytteestä kakun väliin. Nosta kansi päälle ja lisää loput täytteet päälle. Koristele kylmäsavulohella, katkaravuilla, sitruunalohkoilla ja pilko päälle vielä varsi kevätsipulia.