Linssiperunalaatikko
Herkullinen ja helppo linssiperunalaatikko maistuu koko perheelle ja sopii myös kasvis- ja vegaaniruokailijoillekin.
4
1 h
Ainekset
1,2 kg
perunoita
1/2
kukkakaali
2,5 dl
punaisia linssejä
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsi
1 prk
tomaattimurskaa
1,5 dl
kaurakermaa
1 kpl
kasvisliemikuutio
0,5 dl
oliiviöljyä
0,5 tl
suolaa
Vihreäkeiju persiljaa
Ohje
- Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi liemikuution kanssa, n. 10 minuutin ajan, ja kaada ylimääräinen vesi pois.
- Kuori ja leikkaa perunat ohuehkoiksi tikuiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi sipuli sekä kukkakaali.
- Sekoita keitettyjen linssien sekaan oliiviöljy ja suola.
- Sekoita kaikki aineet uunivuoassa, myös kaurakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista vuokaa 200 asteessa n. 30-40 min. Sammuta uuni ja anna vuoan vetäytyä siellä vielä hetki. Koristele persiljalla.
Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.