Linssibolognese perunamuussilla


Tämä bolognese on monen lapsiperheen suosikki! Syntyy helposti ravitsevista linsseistä, ja on pehmeän maukas kastike perunamuussille. Jos et jaksa kuoria perunoita, voit valmistaa ne myös uunissa lohkoperunoina hyvin pestyinä, jolloin aterian aktiivinen valmistusaika on lyhempi!

Linssibolognese perunamuussilla
4
1h
1/4 kukkakaalia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
2 dl kookosmaitoa
1/4 nippua Vihreäkeiju persiljaa
oliiviöljyä paistamiseen
PERUNAMUUSI:
1 kg perunoita
1 palsternakka
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
  1. PESE ja kuori perunat sekä palsternakka, ja paloittele ne, jos teet muusia. Muuten pese ne huolella, ja paloittele.
  2. MUUSI: PEITÄ palat vedellä ja anna kiehua, kunnes palaset ovat pehmeitä. UUNISSA: levitä palaset pellille, pirskota päälle öljyä, suolaa sekä pippuria, ja paahda 200 asteessa kunnes ovat pehmeitä (n. 25 min)
  3. VALMISTA kastike: hienonna kukkakaali muruiksi veitsellä tai blenderillä.
  4. KUORI ja hienonna sipulit ja valkosipulit. KUULLOTA valkosipuleita ja sipuleita sekä kukkakaalimurua hetki öljyssä.
  5. Huuhtele linssit siivilässä. Lisää linssit, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio pannulle. Lisää kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen n. 15 min, kunnes kaikki raaka-aineet ovat pehmenneet. Jätä hautumaan.
  6. MUUSI: Kun perunat ovat kypsiä, KAADA keitinvesi erilliseen kulhoon. MUUSSAA perunat ja palsternakka joko perunasurvimella, haarukalla tai nopeasti sauvasekoittimella. LISÄÄ mukaan loraus öljyä, suolaa ja pippuria. Notkista perunamuusi keitinveden avulla.
  7. TARJOILE kastike perunoiden ja silputun persiljan kanssa, ja nauti!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

0