Limemarinoidut herkkusienet


Limemarinoidut sienet toimivat maukkaana tapaksena paahdetun maalaisleivän ja aiolin kanssa. Herkkusienet ovat maukkaimmillaan jos annat niiden marinoitua yön yli. 

Limemarinoidut herkkusienet
6
40 min
200 g Champ herkkusientä
2 rkl oliiviöljyä
1 lime
1 valkosipulinkynsi
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 tl chilirouhetta
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria
Aioli:
1 dl majooneesia
½ sitruuna
1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
viipaloitua maalaisleipää
oliiviöljyä

Paista herkkusienet nopeasti oliiviöljyssä pannulla. Sekoita kulhossa limen kuori ja mehu, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu lehtipersilja, chilirouhe, suola, mustapippuri ja sokeri. Kaada kuumat herkkusienet kulhoon marinoitumaan. Marinoi vähintään puoli tuntia, mielellään yön yli. Valmista aioli sekoittamalla sitruunan kuorta ja mehua sekä hienonnettua valkosipulia majoneesiin. Paahda viipaloidut maalaisleivät pannulla öljyssä ja tarjoile aiolin ja sienten kanssa. 

0