Lihapullat piparjuurikastikkeessa (ammattilaiset)


Perinteisessä lihapullakastikkeessa maistuu maustepippuri, mutta tämä kastike nousee aivan uudelle tasolle piparjuurella! Tarjoa lihapullakastike keitettyjen perunoiden tai perunapyreen kanssa.

Vaikeusaste: helppo

laktoositon, pähkinätön, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä

Lihapullat piparjuurikastikkeessa (ammattilaiset)
20
45min
LIHAPULLAT
0,100 kg salottisipuli
0,010 kg valkosipulin kynsi
0,001 kg piparjuuriraaste
0,050 l rypsiöljy
0,001 kg kuivattu timjami
0,002 kg paprikajauhe
0,002 kg mustapippuri
2,000 kg naudan jauheliha
0,006 kg merisuola
0,200 l smetana
0,400 kg kananmuna
KASTIKE
0,002 l rypsiöljy
0,004 kg piparjuuriraaste
0,050 kg salottisipuli
0,050 kg vesi
0,200 kg Kymppi ruskea kastiketiiviste
0,200 l ruokakerma
0,002 kg maustepippuri
0,001 kg laakerinlehti
0,001 kg suola

Kuullota rypsiöljyssä hienonnettuja salottisipuleita, valkosipulia ja raastettua piparjuurta. Lisää kuivattu timjami, paprikajauhe ja mustapippuri ja kuullota mausteita hetki. Sekoita sipuli- mausteseos jauhelihan joukkoon, lisää suola, smetana ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile lihapulliksi ja paista kypsäksi pannulla tai 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Valmista kastike kuullottamalla öljyssä piparjuuriraaste ja hienonnettu salottisipuli. Lisää vesi ja kastiketiiviste ja sekoita tasaiseksi. Lisää ruokakerma, maustepippurit ja laakerinlehdet ja mausta kastike suolalla. Anna hautua hetken. Lisää lihapullat kastikkeen joukkoon. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunapyreen kanssa.

Halutko testata kastiketiivistettämme ?

Lähetä meille sähköpostilla ammattikeittiön osoite, niin lähetämme sinulle näytteen.

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA