Lihapullat piparjuurikastikkeessa (ammattilaiset)
Perinteisessä lihapullakastikkeessa maistuu maustepippuri, mutta tämä kastike nousee aivan uudelle tasolle piparjuurella! Tarjoa lihapullakastike keitettyjen perunoiden tai perunapyreen kanssa.
Vaikeusaste: helppo
laktoositon, pähkinätön, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä
20
45min
Ainekset
LIHAPULLAT
0,100 kg
salottisipuli
0,010 kg
valkosipulin kynsi
0,001 kg
piparjuuriraaste
0,050 l
rypsiöljy
0,001 kg
kuivattu timjami
0,002 kg
paprikajauhe
0,002 kg
mustapippuri
2,000 kg
naudan jauheliha
0,006 kg
merisuola
0,200 l
smetana
0,400 kg
kananmuna
KASTIKE
0,002 l
rypsiöljy
0,004 kg
piparjuuriraaste
0,050 kg
salottisipuli
0,050 kg
vesi
0,200 kg
Kymppi ruskea kastiketiiviste
0,200 l
ruokakerma
0,002 kg
maustepippuri
0,001 kg
laakerinlehti
0,001 kg
suola
Ohje
Kuullota rypsiöljyssä hienonnettuja salottisipuleita, valkosipulia ja raastettua piparjuurta. Lisää kuivattu timjami, paprikajauhe ja mustapippuri ja kuullota mausteita hetki. Sekoita sipuli- mausteseos jauhelihan joukkoon, lisää suola, smetana ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile lihapulliksi ja paista kypsäksi pannulla tai 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Valmista kastike kuullottamalla öljyssä piparjuuriraaste ja hienonnettu salottisipuli. Lisää vesi ja kastiketiiviste ja sekoita tasaiseksi. Lisää ruokakerma, maustepippurit ja laakerinlehdet ja mausta kastike suolalla. Anna hautua hetken. Lisää lihapullat kastikkeen joukkoon. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunapyreen kanssa.