Lihamureke


Mehukas lihamureke valmistuu helposti laatulihasta ja Champin herkkusienistä. Tarjoile mureke raikkaan yrttisalaatin kanssa. 

Lihamureke
6
45
200 g Champ herkkusieniä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
1 dl kermaa (laktoositon)
2 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Sitruunavinegretti:
1 sitruuna
1 tl dijon-sinappia
4 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Salaatti:
rucolaa
pinaattia
lehtipersiljaa
minttu

Pilko herkkusienet sekä sipuli pieneksi ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Sekoita sienet, sipuli, jauheliha, kananmuna, korppujauhot, kerma, Worcesterchire, hienonnetut yrtit, suola ja mustapippuri massaksi. Muotoile massasta mureke vuokaan tai pellille leivinpaperille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

 Sekoita sitruunan kuori ja mehu, sinappi, öljy, hunaja, suola ja pippuri keskenään sitruunavinegretiksi. Sekoita rucolasta sekä yrteistä salaatti ja mausta vinegretillä. Tarjoile lihamureke salaatin kera.