Lihamureke #champblend
Mehukas lihamureke valmistuu helposti laatulihasta ja Champin herkkusienistä. Tarjoile mureke raikkaan yrttisalaatin kanssa.

6
45
Ainekset
200 g
Champ herkkusieniä
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan jauhelihaa
1
kananmuna
½ dl
korppujauhoja
1 dl
kermaa (laktoositon)
2 rkl
Worcestershire-kastiketta
1 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl
oreganoa hienonnettuna
1 tl
suolaa
mustapippuria
Sitruunavinegretti:
1
sitruuna
1 tl
dijon-sinappia
4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
hunajaa
suolaa
mustapippuria
Salaatti:
rucolaa
pinaattia
lehtipersiljaa
minttu
Ohje
Pilko herkkusienet sekä sipuli pieneksi ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Sekoita sienet, sipuli, jauheliha, kananmuna, korppujauhot, kerma, Worcesterchire, hienonnetut yrtit, suola ja mustapippuri massaksi. Muotoile massasta mureke vuokaan tai pellille leivinpaperille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita sitruunan kuori ja mehu, sinappi, öljy, hunaja, suola ja pippuri keskenään sitruunavinegretiksi. Sekoita rucolasta sekä yrteistä salaatti ja mausta vinegretillä. Tarjoile lihamureke salaatin kera.
#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.