Lihakepakot #champblend


Marokkolaistyyliset kepakot toimivat itsekseen tai pitaleivän välissä. Lisää pitaleivän väliin raikasta punakaalisalaattia, hummusta ja tsatsikia.

 

 

Lihakepakot #champblend
4
30 min
200 g Champ herkkusieniä
1 rkl öljyä
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g kanan tai naudan jauhelihaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1 rkl korianteria hienonnettuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
Punakaalisalaatti:
1/4 punakaalia
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
Lisäksi:
4 pitaleipää
4 rkl hummusta
4 rkl tsatsikia

Pilko herkkusienet pieneksi ja kuullota öljyssä hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Sekoita massaksi jauhelihan ja mausteiden kanssa. Pyöritä massasta pitkulaisia kepakkoja ja paista uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kepakot ovat täysin kypsiä. Suikaloi punakaali ohueksi ja sekoita sokerin, suolan ja valkoviinietikan kanssa. Anna kaalisalaatin maustua hetki jääkaapissa.

Lämmitä pitaleivät mikrossa. Täytä hummuksella, kaalisalaatilla, kepakoilla ja tsatsikilla.

#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.