Lihakepakot tuoreilla herkkusienillä ja yrteillä


Kepakot on helppo valmistaa ja hauska syödä. Mausta liha pohjoisafrikkalaisilla mausteilla ja tarjoa raikkaan yrttitaboullehin sekä jogurttikastikkeen kanssa. Kepakot on helppo valmistaa myös grillissä, mutta liota silloin puisia grillitikkuja hetki vedessä. 

Lihakepakot tuoreilla herkkusienillä ja yrteillä
-1
45 min
500 g naudan jauhelihaa
2 rkl Vihreäkeiju korianteria hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
2 tl inkiväärijauhetta
1 tl cayennepippuria
2 tl korianterijauhetta
2 tl juustokuminaa
Taboulleh:
4 dl bulguria
100 g herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
½ dl Vihreäkeiju lehtipersiljaa hienonnettuna
½ dl Vihreäkeiju minttua hienonnettuna
2 rkl Vihreäkeiju ruohosipulia hienonnettuna
3 tl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
2 tl suolaa
Jogurttikastike:
3 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa

Sekoita kaikki kepakkojen ainekset keskenään. Muotoile massasta kepakoita, varrasta ne ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kypsennä bulgur ohjeen mukaan. Viipaloi herkkusienet ja paista öljyssä pannulla rapeaksi. Lisää sienet, hienonnetut yrtit, sitruunamehu, raastettu valkosipuli sekä suola bulgurin sekaan ja sekoita. Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarjoile kepakot taboullehin ja jogurttikastikkeen kera.