Lämmittävä pata kikherneillä -Venner


Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!

Lämmittävä pata kikherneillä -Venner
4
1 h
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli
1 kpl palsternakka
1 kpl parsakaali
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kikherneitä
100 g Champ herkkusieniä
3 dl ruokakauraa
3 rkl sitruunanmehua
1 kpl kasvisliemikuutio
3 dl vettä
0,5 dl kaurakermaa
hieman persiljaa
  1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pese ja pilko palsternakka seka? parsakaali. Lohko herkkusienet.
  2. Kuullota kattilassa tai laakealla pannulla sipulia ja valkosipulia, palsternakkaa seka? puolet herkkusienista? muutamassa ruokalusikallisessa oliivio?ljya? viitisen minuuttia.
  3. Lisa?a? parsakaali, kasvisliemikuutio, sitruunanmehu, tomaattimurska seka? 3 dl vetta? kattilaan ja anna porista keskila?mmo?lla? 20 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisa?a? vetta? tarpeen mukaan.
  4. Keitä ruokakaura paketin ohjeiden mukaisesti.
  5. Huuhtele kikherneet. Lisa?a? kattilaan loput herkkusienet ja kikherneet seka? 0,5 dl kaurakerma. Ka?a?nna? levy pois pa?a?lta? ja anna porista viela? muutaman minuutin ajan.
  6. Nautitaan ruokakauran ja tuoreen persiljan kanssa.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.