Lämmittävä pata kikherneillä -Venner
Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!
4
1 h
Ainekset
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kpl
palsternakka
1 kpl
parsakaali
1 prk
tomaattimurskaa
1 prk
kikherneitä
100 g
Champ herkkusieniä
3 dl
ruokakauraa
3 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
kasvisliemikuutio
3 dl
vettä
0,5 dl
kaurakermaa
hieman persiljaa
Ohje
- Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pese ja pilko palsternakka seka? parsakaali. Lohko herkkusienet.
- Kuullota kattilassa tai laakealla pannulla sipulia ja valkosipulia, palsternakkaa seka? puolet herkkusienista? muutamassa ruokalusikallisessa oliivio?ljya? viitisen minuuttia.
- Lisa?a? parsakaali, kasvisliemikuutio, sitruunanmehu, tomaattimurska seka? 3 dl vetta? kattilaan ja anna porista keskila?mmo?lla? 20 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisa?a? vetta? tarpeen mukaan.
- Keitä ruokakaura paketin ohjeiden mukaisesti.
- Huuhtele kikherneet. Lisa?a? kattilaan loput herkkusienet ja kikherneet seka? 0,5 dl kaurakerma. Ka?a?nna? levy pois pa?a?lta? ja anna porista viela? muutaman minuutin ajan.
- Nautitaan ruokakauran ja tuoreen persiljan kanssa.