Lämmin juuressalaatti -Venner


Paahdettuja juureksia ja tuoretta vihreää salaattia. Tämä ruokaisa juuressalaatti yhdistelee monenlaisia makuja, on värikäs ja herkullinen kokonaisuus!

Lämmin juuressalaatti -Venner
4
1 h
1 kpl palsternakka
3 kpl porkkanaa
2 dl kvinoaa
1 ps Vihreäkeiju jääsalaattia
n. 250 g Valkokaalia
0,5 kpl kasvisliemikuutio
100 g cashewpähkinöitä
1 prk vihreitä oliiveja
1 kpl omenaa
6 kpl kananmunaa
2 rkl sitruunan mehua
0,5 dl oliiviöljyä
Vihreäkeiju persiljaa
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä n. 8 minuutin ajan. Kaada vesi pois ja ”pelästytä” kananmunat kylmässä vedessä.
  2. Valmista kvinoa; lisää kattilaan kvinoa, 4 dl vettä, sekä puolikas kasvisliemikuutio. Keitä 10 minuuttia, ja siirrä sivuun tekeytymään.
  3. Kvinoan kiehuessa pese palsternakat ja porkkanat hyvin (kuori halutessasi), ja pilko palasiksi. Levitä uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille, pirskota päälle öljyä, sekä halutessasi mausteita. Paahda n. 15-20 minuutin ajan.
  4. Sillä välin suikaloi kaali; kokeile tehdä se juustohöylällä! Saat hienoja suikaleita, mutta toki voit tehdä saman veitsellä.
  5. Sekoita kvinoa ja kaali, ja Lisää ripaus suolaa, noin 0,5 dl oliiviöljyä sekä purista päälle loput sitruunan mehut.
  6. Kuutio omena sekä oliivi ja halkaise kananmunat. Sekoita lopulta kaikki raaka-aineet keskenään, tai tarjoile salaatti kvinoa-kaalipediltä ainekset eroteltuina omiksi osioikseen. Koristele pähkinöillä ja persiljalla.

LAPSET MUKAAN!?Lapset voivat pestä porkkanat ja palsternakan, sekä pirskottaa niiden päälle öljyä. Vanhemmat lapset voivat auttaa kaalin suikaloinnissa valvotusti, sekä sekoittaa salaattia sekä kastikkeen. Kananmunien kuoriminen sopii pienillekin käsille, samoin kuin pöydän kattaminen yhdessä vanhempien kanssa?.


Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.