Kymppi Sitruunainen mämmimarenkitorttu
Sitruunaisen mämmimarenkitortun voi valmistaa joko yhteen suureen piirakkavuokaan tai useille pienille annosvuoille. Pohjana voi käyttää myös kaupan valmista murotaikinaa.
Ainekset
Ohje
Taikinan valmistus:
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan n. 24 cm piirakkavuokaan tai pieniin annosvuokiin. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 min.
Kiisselin valmistus:
Mittaa kiisseliä varten kattilaan kaikki ainekset ja keitä kokoajaj sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Kaada jäähtynyt kiisseli jäähtyneiden pohjan / pohjien päälle. Lusikoi kiisselin päälle Vanilja kerrosmämmiä.
Marengin valmistus:
Erottele valkuaiset kananmunista puhtaaseen kuivaan kulhoon. Vaahdota ne kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerralla koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenkivaahto mämmikerroksen päälle ja paista uudelleen uunissa 225 asteessa kunnes marenki on saanut hieman väriä. Ole varovainen paistossa sillä marenki saa väriä todella nopeasti.
Vinkki: Sitruunan voi korvata myös limellä tai appelsiinillä!