Kuminalla maustetut mallasleipäset


Helpot mallasleipäset maustetaan kotikaljauutteella ja kuminalla. Muotoiluvaiheessa voit lisätä leipästen pinnalle koristeeksi ruishiutaleita.

Kuminalla maustetut mallasleipäset
20
1,5 h
1 pss (35g) Tuoppi-kotikaljauutetta
50 g hiivaa
5 dl vettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl öljyä
1 tl kuminaa
2 dl ruishiutaleita
1 dl ruisjauhoja
10 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, kotikaljauute, öljy, kumina ja ruishiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Lisää loput vehnäjauhot taikinan joukkoon pienissä erissä koko ajan vaivaten. Kohota taikina lämpimässä paikassa.

Muotoile jauhotetulla alustalla taikinasta matalia leipäsiä. Halutessasi voit lisätä ruishiutaleita leipästen pinnalle muotoiluvaiheessa.

Kohota leipäsiä leivinpaperin päällä pellillä hetki ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

0