Kukkakaaliherkkusienipaistos -Venner
Venner-reseptit ovat kasvisruokaa, jotta ne sopivat kaikille, ja etenkin opettavat uutta; suurin osa meistä osaa jo kokata liharuokia, mutta jotkut kasvisruoat voivat tarjota jotain ihan uusia kokemuksia!
4
30 min
Ainekset
3 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulia
1 kpl
pieni kukkakaali
200 g
Champ herkkusieniä
2 dl
kvinoaa
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 dl
kookosmaitoa
1 dl
vettä
1/2 ruukku
persiljaa
1/4
sitruunaa
Ohje
- Puolita pienemmät ja leikkaa suuremmat herkkusienet neljään osaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko kukkakaali noin golfpallon kokoisiksi paloiksi. Voit hyvin käyttää koko kukkakaalin varsineen päivineen.
- Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä siivilässä. Keitä se 2 dl vettä noin 10 minuutin ajan. Mausta ripauksella suolaa. Nosta kattila sitten liedeltä ja jätä kvinoa tekeytymään.
- Kuullota sipuleita paistinpannulla muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää pannulle herkkusienet. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä ainakin 10 minuuttia tai kunnes sienet alkavat saada kauttaaltaan väriä.
- Lisää pannulle kukkakaalit ja jatka kypsentämistä meidolla lämmöllä vielä toiset 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää pannulle 2 dl kookosmaitoa, 1 dl vettä sekä murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Anna porista edelleen miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan.
- Silppua persilja ja sekoita se kvinoan sekaan.
- Tarjoile paistos persiljakvinoapediltä sitruunalohkojen kera!