Kotikaljasämpylät


Kotikaljasämpylät on erittäin helppo valmistaa ja kotikalja toimii erinomaisena maun antajana sämpylätaikinassa. Sämpylät maistuvat parhaimmalta lämpiminä voin kera!

Kotikaljasämpylät
20
1,5 h
5 dl Tuoppi kotikaljaa
50 g hiivaa
6 dl ohrajauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
2 tl suolaa
1 tl sokeria

Lämmitä kotikalja kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva kotikaljan joukkoon. Lisää joukkoon taikinan loput aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia.

Muotoile taikina pötköksi jauhotetulla alustalla ja jaa noin 20 yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinasta sämpylöitä ja kohota sämpylöitä leivinpaperin päällä pellillä uudelleen noin 20 min. Kuvioi halutessasi sämpylöiden pintaa terävällä veitsellä tai saksilla.

Paista sämpylöitä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.