Korianteri-kurkkusalsa


Raikas korianteri-kurkkusalsa sopii lisäkkeeksi esimerkiksi kala- ja kasvisruoille. Miedommasta salsasta pitävä voi jättää chilin pois kokonaan, mutta yhtä hyvin määrää voi myös lisätä, jos haluaa tulisempaa makua.

Korianteri-kurkkusalsa
6
30 min
1 kurkku
1/2 pieni kukkakaali
1/2 punainen chili
1 dl rypsiöljyä
2 sitruunan mehu
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 ruukku Vihreäkeiju korianteria

Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi, raasta kukkakaali ja hienonna chili. Sekoita toisessa kulhossa sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi rypsiöljy, sitruunamehu, sokeri, suola ja kevyesti hienonnettu korianteri. Lisää kastike hienonnettujen kasvisten joukkoon ja anna salsan maustua hetki.