Kesäiset kotikaljat
Janon sammuttamiseen on monia keinoja, kuten nämä kesäiset kotikaljat. Tässä kolme vinkkiä, joilla saat tuttuun ja turvalliseen kotikaljaan lisää makuvariaatioita. Kokeile rohkeasti ja nauti kylmänä.

Ainekset
Ohje
Leikkaa limet lohkoiksi, lisää niiden päälle ruokosokeri ja kaksi mintunoksaa. Lisää myös chilit ja inkivääriviipaleet. Survo puunuijalla tai -kauhalla isossa kulhossa, kunnes limestä irtoaa mehua. Kaada päälle jääkaappikylmä kotikalja ja sekoita hyvin. Kaada juoma isoon lasikulhoon tai -kannuun. Koristele lopuilla mintunoksilla juuri ennen tarjoilua. Voit myös lisätä kulhoon tai kannuun reilusti jääpaloja.
Juomasekoituksesta saadaan helposti raikas ”Kotikalja-mojito” lisäämällä siihen 0,5-1 dl tummaa rommia.
Kokeile myös:
Kotikaljasima
1 plo Tuoppi Kotikaljaa 0,75 l
1,5 dl sokeria
3 kpl sitruunan mehu
Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita pulloon maustumaan. Voit lisätä joukkoon sitruunan lohkoja tuomaan näyttävyyttä.
Rosmariinilla ja karpaloilla maustettu kotikalja
1 plo Tuoppi Kotikaljaa 0,75 l
2,5 dl karpalomehua
2 dl karpaloita
3 oksaa rosmariinia
Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita pulloihin maustumaan.
Nauti kotikaljat jääkylminä!